RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

НАТО допускає кризу у відносинах з РФ після російських військових навчань "Захід-2017" – WSJ

Військові чини НАТО стурбовані тим, що широкомасштабні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які пройдуть у вересні біля кордонів країн Балтії, створюють ризики появи деяких прорахунків, які можуть призвести до кризи.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

У РФ заявляють, що в навчаннях "Захід-2017" будуть задіяні 3 тисячі військовослужбовців, що нижче тієї кількості солдатів, про яку слід повідомляти НАТО при проведенні навчань. Однак колишній Верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав вважає, що в даних військових маневрах будуть задіяні 100 тисяч солдатів. Також військові чини Альянсу кажуть, що це будуть наймасштабніші військові навчання біля кордонів Росії країн Балтії.

Навчання "Захід-2017" відбудуться після того, як на східний фланг НАТО повністю прибуде додатковий контингент військ, про відправлення якого було заявлено раніше. Офіцери США і НАТО побоюються, що навчання "Захід-2017" можуть призвести до самого сильного напруження у відносинах з Кремлем з часів холодної війни. Також фактично одночасно з російськими маневрами в Швеції відбудуться військові навчання, в яких братимуть більше півдюжини країн НАТО, включаючи США

Для РФ навчання "Захід-2017" надають можливість на практиці відпрацювати виявлення, глушіння і націлювання дронів і артилерії на війська НАТО, одночасно поширюючи дезінформацію про дії своїх військ – як вони це робили в Україні. У свою чергу, Альянс може безпосередньо подивитися, як Росія робить ці зусилля.

Також про можливий конфлікт між РФ і НАТО читайте в матеріалі "Апострофа".