RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Референдум в Туреччині: у ЄС виступили зі зверненням до Ердогана

Євросоюз закликав Туреччину до "пошуку національного консенсусу" у розколотому навпіл суспільстві в контексті проведеного референдуму щодо конституційної реформи.

Про це повідомляє російська редакції DW.

"У зв'язку з незначною перевагою голосів на референдумі і далекосяжними наслідками конституційних змін, ми закликаємо турецькі влади до пошуку найбільш широкого національного консенсусу при їх впровадженні", - наголошується у спільній заяві президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могерини і єврокомісара з питань розширення і політики добросусідства Йоханнеса Хана.

Підкреслюється, що конституційні зміни будуть оцінюватися в контексті зобов'язань Туреччини як кандидата на вступ до Євросоюзу, а також члена Ради Європи.

Також Брюссель очікує оцінки референдуму в Туреччині з боку міжнародних спостерігачів "щодо передбачуваних порушень", про що заявляли турецькі опозиціонери.

Зі свого боку, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Анкару забезпечити незалежність правосуддя та верховенство закону.

Як повідомляв "Апостроф", після перемоги на референдумі президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про намір відновити в країні смертну кару.