RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Фійон зробив нову заяву щодо Криму: у мережі йому різко відповіли

Крим історично є російською територією, а Україні не варто розраховувати на його повернення. Про це заявив кандидат в президенти Франції від правоцентристської партії "Республіканці" Франсуа Фійон в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro, передає "Європравда".

За його словами, Україна ніколи не поверне півострів. "Марно наполягати на тому, щоб Росія пішла з Криму, цього ніколи не станеться", - зазначив він.

Крім того, Фійон стверджує, що Крим - "історично, культурно і лінгвістично російська територія", а єдиний вихід з кризи - в організації міжнародної конференції щодо майбутнього Криму під егідою ООН.

При цьому французький політик підкреслив, що в ситуації з окупацією півострова не слід забувати про право народів на самовизначення. "Ми повинні поважати два фундаментальних і суперечливих принципу: повага до кордонів і міжнародним правом і право на самовизначення", - заявив Фійон.

У мережі нагадали французькому політику про неприпустимість перегляду кордонів на прикладі території, за право на володіння якою неодноразово воювали Франція і Німеччина.

Нагадаємо, раніше американський політолог і колишній радник президента США з національної безпеки Збігнев Бжезинський розповів про "єдино можливий" сценарій повернення Криму.