RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Стало відомо, про що Меркель розмовляла з Путіним

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявила, що необхідності в заміні спостерігачів ОБСЄ на Донбасі миротворчою місією ООН немає.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тут не має сенсу шукати інші формати, які не принесуть великої користі", — зазначила Меркель

"Ми єдині в тому, що робота представників ОБСЄ дуже важлива", — додала вона.

У свою чергу, Путін заявив, що робота в нормандському форматі щодо ситуації на сході України буде продовжена.

"Погодилися, що в числі головних завдань повинно бути розведення сил і засобів сторін конфлікту, що дозволить повністю припинити обстріли, налагодити прямий діалог між Києвом і невизнаними республіками, законодавчо закріпити особливий статус регіонів і на цій основі провести вибори", - передає слова президента РФ "РИА Новости".

Канцлер ФРН зазначила, що в питанні перемир'я на Донбасі значний прогрес все ще відсутня.

"Робота ОБСЄ має величезне значення, і, звичайно, сумно, що ті люди, які виступають за деескалацію конфліктів, стали жертвою цих конфліктів. Ми повинні зробити все для того, щоб вирішити цю проблему. На жаль, великого прогресу немає... знову і знову доводиться говорити про те, що нам потрібно перемир'я, потім вже підуть політичні кроки... Перемир'я, звичайно, має істотне значення", - сказала вона.

Меркель знову заявила, що питання про зняття санкцій з РФ можна обговорювати тільки після виконання Мінських угод. Вона підкреслила, що нову угоду щодо врегулювання ситуації на Донбасі укладати недоцільно.

Також, передає "Интерфакс", Меркель попросила Путіна втрутитися в ситуацію навколо дотримання прав сексуальних меншин в Чечні, а також членів організації "Свідки Єгови" після визнання її екстремістською в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", віце-президент Європарламенту Олександр Граф Ламбсдорфф закликав Меркель на зустрічі з Путіним зайняти тверду позицію щодо вирішення конфлікту на Донбасі.