RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Злам листування штабу Макрона: журналіст вказав на причетність Кремля

Напередодні другого туру президентських виборів у Франції, який пройде 7 травня, штаб кандидата Еммануеля Макрона зазнав нової хакерської атаки.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на рух політика "Вперед!".

У відкритий доступ потрапили оригінальні документи разом з підробленими. Дані розмістив користувач під ніком Emleaks на файлообміннику Pastebin.

У штабі Макрона заявили, що витік могли організувати зацікавлені в дискредитації кандидата перед виборами. Проте зазначили, документи що потрапили в мережу не викликають занепокоєння, так як вони опубліковані разом з фейковими.

Також про інцидент у своєму Twitter повідомила організація WikiLeaks. Там заявили, що витік файлів не зможе вплинути на хід виборів. У той же час співробітники WikiLeaks перевіряють дані.

Російський журналіст Андрій Малигін у своєму блозі на сайті livejournal.com зазначив, що до злому може бути причетний Кремль. "Вау. Вікілікс тільки що опублікувало зламане листування Макрона і його близького кола (багато тисяч, якщо не десятки тисяч, листів). Це очікувалося. І це говорить про кілька абсолютно безперечних речей. Перше. Джуліан Ассанж - агент Кремля. Друга. Агенти Кремля боролися з Демократичною партією США, забезпечуючи перемогу Трампа. Третє. Агенти Кремля намагаються забезпечити перемогу Ле Пен", - написав він.

Нагадаємо, раніше Associated Press дізналося про зв'язок РФ з хакерами, атаковавшими штаб Макрона.