RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Італії заарештували українського військового через загибель журналіста на Донбасі: у ГПУ здивовані

Прокуратура італійського міста Павія заарештувала українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві громадянина Італії, фоторепортера Андреа Рокелле біля Слов'янська у травні 2014 року.

Про це повідомила сьогодні, 1 липня, газета Il Corriere della Sera.

У генеральній прокуратурі заявили, що здивовані арештом учасника АТО під надуманим приводом.

"Генпрокуратура здивована арештом в Італії українського солдата Марківа Віталія, за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокелле ", - написав заступник Генерального прокурора Євген Єнін у Facebook.

Він зазначив, що українські правоохоронці у співпраці зі своїми італійськими колегами розслідують справу за фактом загибелі Рокелле і його російського партнера Андрія Миронова.

"За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ", - додав Єнін.

Він підкреслив, що генпрокуратура України вже звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнити.

Нагадаємо, 14 липня 2017 року британцеві Бенджаміну Стімсону, який воював на Донбасі на боці терористичної організації "ДНР", у Манчестері буде винесено вирок за звинуваченням у намірі здійснити терористичний акт.