RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

РФ в обхід санкцій завезла в Крим західне обладнання для електростанцій – Reuters

Росія поставила в окупований Крим газові турбіни виробництва німецької компанії Siemens, всупереч санкціям Євросоюзу, які забороняють європейським компаніям постачання на півострів енергетичних технологій.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з проектом.

Журналісти не змогли встановити, чи була дана поставка узгоджена з Siemens. Однак компанія може опинитися під загрозою звинувачення у порушенні санкцій і в тому, що не вжила достатніх заходів, щоб її обладнання не потрапило на територію Криму.

РФ будує на півострові дві електростанції загальною потужністю 940 мегават вартістю 1,3 млрд дол для надійного енергопостачання, що було обіцяно Кремлем кримчанам після окупації.

Як кажуть джерела агентства, постачання турбін для Siemens зазначених електростанцій раніше в цьому році була заморожена на увазі ризику порушення санкцій.

Представники Siemens, у свою чергу, стверджують, що компанія не постачала турбіни в Крим. Однак у компанії на півострів Крим і концерн брати участь в їх установці і обслуговуванні.

Також джерела агентства сказали, що в порт Севастополя з Таманського півострова РФ були доставлені турбіни моделі SGT5-2000E, які виробляються тільки Siemens та її дочірніми компаніями.

Журналісти нагадують, що в березні цього в компанії Siemens говорили, що підконтрольний йому російський завод в Санкт-Петербурзі поставив турбіни для проекту в Тамані.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти дізналися про способи обходу санкцій по Криму туристичними компаніями країн ЄС.