RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Скандал з поставками турбін Siemens в Крим: Reuters дізналося підрядника

Поставки в окупований РФ Крим турбін виробництва німецької компанії Siemens, всупереч санкціям Євросоюзу, стали можливі завдяки близької до виробника російської компанії ЗАТ "Інтеравтоматика".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, близькі до проекту.

Згідно отриманої інформації, Siemens володіє 45,7% акцій російської фірми, яка найнята для установки газових турбін в Криму.

На сайті "Інтеравтоматики" зазначено, що запропоновані клієнтам системи "засновані на застосуванні сучасних високонадійних мікропроцесорних засобів контролю і управління, що випускаються концерном Siemens або за його ліцензією".

У той же час на сайті німецького концерну "Інтеравтоматика" вказана як партнер по розробці системних рішень.

На офіційний запит журналістів в Siemens про участь російської фірми в пусконаладці або надання інших послуг на анексованому півострові, у німецькій компанії відповіли, що дотримуються раніше озвученої офіційної позиції. "Позиція Siemens залишається незмінною – ані гарантійного обслуговування, ані установки, ані пусконалагоджування здійснюватися не буде", - сказано у відповіді.

Також там відповіли, що розслідують участь "Інтеравтоматики" в пусконаладці обладнання в Криму. Якщо інформація підтвердиться, компанія обіцяє прийняти необхідні заходи, щоб зупинити подібні дії.

У компанії "Технопромекспрот", яка будує станції в окупованому Криму, відмовилися давати коментарі з цього питання. "Інтеравтоматика" також не надала відповідь.

Раніше в Siemens розповіли, яку відповідь дадуть Росії на ввезення турбін в анексований Крим.