RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Анексія неприйнятна: німецький політик пояснив свої слова про Крим

Голова Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер виступив з поясненням своїх слів про необхідність налагодження відносин з Росією, не відволікаючись на питання Криму.

Відповідне відеозвернення опубліковано на сторінці політика у Facebook.

Він заявив, що анексія Криму неприйнятна. Також Лінднер запевнив, що вже багато років виступає з гострою критикою російського президента Володимира Путіна і за це піддається критиці. Політика звинувачують в тому, що він піддає ризику спадщину політики розрядки, яку залишили інші представники партії Вільних демократів – Шеель і Геншер. А коли він говорить про необхідність поліпшення відносин з РФ, його називають "людиною, яка розуміє Путіна".

"Ми не приймаємо незаконну анексію Криму або інші імперські жести, які надходять із Кремля. Але у відносинах потрібен рух, про це ми вже писали у своїй передвиборчій програмі. Нічого нового. Санкції повинні бути посилені, якщо ми будемо бачити кроки назад ... Але якщо ми будемо бачити прогрес, санкції повинні бути ослаблені. Крок за кроком, не як аванс, але поетапно це може бути можливим", - заявив політик.

Також Лінднер виступив з критикою на адресу ЄС за поблажливість щодо дотримання санкцій і назвав позитивним моментом розширення санкцій через постачання турбін Siemens в окупований Крим.

На думку політика, на даний момент питання Криму вирішити не можна, але проблему півострова потрібно постійно озвучувати. У той же час він вважає, що не слід прив'язувати до цієї проблеми вирішення інших питань.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо відреагували на санкції ЄС проти РФ через турбіни Siemens.