RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Фінляндії загадково зникла група з десятків українців

У Фінляндії, в населеному пункті Тууповаара, пропали сорок збирачів ягід, серед яких було тридцять сім українців і три естонця.

Про це повідомляє місцева телекомпанія YLE.

Як виявилося, група залишилася без житла і грошей, коли їм відмовили в роботі в Північній частині Карелії.

30 липня секретарю місцевого мисливського клубу в Тууповааре Суло Сухонену подзвонили і повідомили, що група іноземних збирачів ягід потребує тимчасового розміщення. Їх привезли в будиночок мисливського клубу.

Увечері 3 серпня поліція зателефонувала і повідомила, що збирачів не можна виселяти з мисливського клубу.4 серпня місцевий євангелічно-лютеранський прихід надав групі іноземців їжу. 6 серпня з продуктами допоміг власник місцевого магазину.

7 серпня Сухонен зв'язався з імміграційним відділенням поліції і попросив поради у чиновників.

Вчора, 8 серпня, до будиночка клубу прибула поліція, але дызналися що збирачів вивезли. Біля будинку було видно сліди шин. Місцезнаходження групи іноземців зараз невідомо. Також немає відомостей про те, хто їх привіз і вивіз.

Ніхто з "ягідних оптовиків", з якими вдалося зв'язатися журналістам Yle, нічого не знає про цю групу збирачів. Поліція шукати їх також не збирається.

Нагадаємо, 28 травня кілька десятків п'яних поляків напала на будинок в населеному пункті під Гданськом, де жили українські робітники.