RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Угорщині відбулася скандальна акція за самовизначення Закарпаття: фото і подробиці

У Будапешті біля стін посольства України пройшла акція "Самовизначення для Закарпаття".

Про це написала посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці в Facebook.

Вона підкреслила, що МЗС України висловив протест з приводу даної акції, оскільки її організатори з самого початку заявили, що вони виступають за "самовизначення Закарпаття і свободу русинським, польським, болгарським, румунським, вірменським національним громадам, які проживають на території нинішньої України", виражають протест проти "варварства путчистів, які захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів", а також висловлюють протест проти "варварства путчистів, які захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів".

Посол зазначила, що у відповідь на протест української сторони Будапешт заявив про право на мирне зібрання та вираження протестів.

За словами посла, напис на футболці одного з учасників акції говорить: "Закарпаття по закону належить Угорщині. Самовизначення для всіх пригнічених націй, примушених жити в Україні".

Також учасники мітингу тримали і прапор Каталонії.

Фото: karpathir.com

Як повідомляв "Апостроф", заступник голови Київського товариства угорців жорстко прокоментував акцію "Самовизначення для Закарпаття".