RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Російські хакери виявилися замішаними в інформвійні навколо Каталонії

В Іспанії заявили про втручання в каталонський криза російських і венесуельських хакерів. Як сказала представник іспанського уряду Іньїго Мендеса де Віго, дане питання планується розглянути в понеділок, 13 ноябяр, на засіданні Ради Євросоюзу з закордонних справ.

Про це пише іспанське видання El Pais, передає "Дождь".

"Це серйозна проблема, коли демократії доведеться зіткнутися з викликами сучасних технологій. Це питання, яке увійде до порядку денного наступного ради глав МЗС ЄС, на якому виступить міністр закордонних справ Іспанії, Альфонсо Дастис – ред.)", - зазначила Мендеса де Віго.

Міністр оборони Іспанії Марія Долорес де Коспедаль заявила, що багато повідомлень і операції, які були помічені через соцмережі, що надходять з території РФ. Однак іспанські міністр підкреслила, що Мадрид не звинувачує Москву і намагається розібратися в ситуації.

Як каже Марія Долорес де Коспедаль, хакерські атаки частково походять з Росії і частково — з інших держав, зокрема, Венесуели.

"Хакери з Росії і Венесуели публікують підроблені або спотворені новини, пов'язані з Каталонією та Іспанією", - пише видання.

У свою чергу, представник Народної партії Іспанії в Європейському парламенті Естебан Гонсалес Понса вважає, що метою втручання хакерів в каталонський криза є бажання дестабілізувати ЄС.

Детальніше про ситуацію в Іспанії читайте в матеріалі "Апостроф": "Незалежність Каталонії: відповіді на всі найважливіші питання".