RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Потенційна загроза: головний розвідник Меркель дав прогноз по відносинам РФ і Заходу при Путіні

Глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль вважає, що на даний момент відсутні підстави розраховувати на поліпшення відносин Заходу з Росією за президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє російська редакції DW.

Бруно Каль сказав, що "не треба плекати надії на питання Криму", додавши, що "силові амбіції Росії будуть зростати". Він зазначив, що після військових навчань РФ і Білорусі "Захід-2017" німецька розвідка констатувала "вражаючу" модернізацію озброєння та вміння керувати військами. Глава BND вважає це "вселяє неспокій".

Він підкреслив, що Кремль намагається повернути собі лідируючу роль на європейському континенті, зокрема, "послабити Євросоюз і відштовхнути США, а особливо - вбити між ними клин".

"Замість партнера у сфері європейської безпеки ми маємо в Росії, швидше, потенційну загрозу", - сказав Каль.

За його словами, Росія буде "незручним сусідом". РФ збільшила радіус дії в політиці безпеки, тому Каль назвав реальною загрозу, яка виходить від розміщених "навколо" Калінінграда ракет малої дальності.

Однак глава BND закликав налагоджувати з Кремлем "тісні зв'язки", тримати відкритими канали спілкування і стежити за тим, щоб контакти з РФ не припинилися взагалі.

Як повідомляв "Апостроф", у Великобританії звинуватили Росію в масштабних кібератаках.