RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Можливе скасування санкцій проти РФ в Раді Європи: з'явилися нові подробиці

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд відкинув пропозицію розділити між усіма членами внесок Росії у бюджет організації, щоб зупинити процес повернення російської делегації в ПАРЄ.

Про це постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба повідомив в ефірі "5 каналу".

"Генеральний секретар став виразником тієї групи, яка підтримує і працює над поверненням Російської Федерації у ПАРЄ. Я можу сказати, що повернення планувалося ще на січень 2017 року, але тоді Україна успішно разом з партнерами заблокувала ці процеси. І зараз ми теж прагнемо, щоб цей сценарій не був реалізований. Хоча сьогодні ми граємо проти набагато більш сильних сил, ніж в 2016 році", - зазначив український дипломат.

"Пропозиція була в тому, щоб держави-члени Ради Європи, хто скільки може, збільшили свої внески в бюджет Ради Європи, щоб компенсувати дефіцит, що виник у зв'язку з несплатою Росії 22 млн євро. Тобто це не катастрофічна сума, і якщо її розділити на всі держави, для яких принципи і ефективність Ради Європи важливі, то її можна було б закрити. Але цей підхід виявився категорично неприйнятним для генерального секретаря Ради Європи, який відкинув таку можливість", - додав Кулеба.

Він підкреслив, що не всі країни в Раді Європи погоджуються на відновлення прав російської делегації, "оскільки для свого повернення Росія вдалася до прямого фінансового і політичного шантажу".

Як повідомляв "Апостроф", глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв прокоментував намір генсека Ради Європи зняти санкції з Росії.