RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Глави МЗС Британії та Росії влаштували публічну перепалку через зовнішню політику Кремля

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон і його російський колега Сергій Лавров влаштували перестрілку під час прес-конференції в Москві з приводу втручання РФ у політику інших країн.

Відео прес-конференції опубліковано на YouTube.

Так, Лавров, відповідаючи на запитання журналіста, сказав, що РФ звинувачували у втручанні у внутрішні політичні процеси в США, Франції та інших країнах, але ніхто, за його словами, так і не надав доказів.

"Навіть в західному співтоваристві чимало діячів, які мають здоровий глузд і незашорений погляд. Ось, наприклад, мій сусід Борис Джонсон нещодавно заявив, що у нього немає доказів, що Росія втручалася в референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу", - зазначив російський міністр.

У свою чергу, Джонсон відповів: "Не було успішного (втручання, - ред.). Я думаю, буде правильно сказати так".

У відповідь на це Лавров сказав, що якщо Джонсон йому не буде суперечити, то "у нього вдома буде зіпсована репутація серед ЗМІ".

Британський міністр відповів фразою, що він більше турбується про репутацію глави МЗС РФ.

"Я вважаю, дуже важливо, щоб ви визнали російські спроби втрутитися в наш референдум і вибори. Якими б вони не були, вони виявилися безуспішними. Мені здається, що, якщо б ці спроби мали успіх, все було б зовсім інакше", - констатував глава британського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв "Апостроф", перед своїм візитом до Москви Борис Джонсон заявив, що РФ демонструє ворожість по відношенню до Великобританії і Заходу, якої не було з моменту завершення холодної війни.