RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У ЄС закликали ввести нові санкції проти Росії

У Європейському парламенті закликали ввести нові санкції відносно Росії за дії хакерів.

Про це заявив голова Комітету Європейського парламенту у закордонних справах, німецький депутат Девід Макаллістер під час дебатів, присвячених впливу російської пропаганди на країни ЄС, передає УНІАН.

Макаллістер підкреслив, що кампанія Кремля з дезінформації спрямована на підрив основ об'єктивної і етичної журналістики і призводить до поширення упередженої інформації або використання інформації як інструменту політичної влади.

Також політик назвав чотири кроки, які необхідно вжити, включаючи введення нових санкцій.

"У першу чергу - неупереджено розслідувати російське втручання у виборчі кампанії. По-друге, запровадити цілеспрямовані санкції у зв'язку з хакерством публікацією сфальсифікованих конфіденційних даних", - сказав голова Комітету Європейського парламенту у закордонних справах.

Він підкреслив, що оперативну робочу групу зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force) необхідно зробити постійною структурою Євросоюзу, забезпечити її діяльність належним фінансуванням і посилити персонал.

Маккалістер виступив також і за розробку ефективної стратегії розвитку комунікацій і просування європейської політики і цінностей.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Конгресі США представили доповідь про негативний вплив Росії на політичні процеси в країнах Заходу.