RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Можливо вторгнення, і не тільки в Україну: у США оцінили загрозу розміщення військ Путіна поблизу західних кордонів

Лідери США і Європейського Союзу не готові до методів президента РФ Володимира Путіна ведення війни в Україні та країнах Балтії.

Про це йдеться у доповіді аналітичного центру "Інститут по вивченню війни" (Institute for the Study of War) під назвою: "Військове становище Росії: бойовий порядок сухопутних військ" (Russia's Military Posture: Ground Forces Order of Battle).

"Російські війська добре розташовані для початку короткостроковій конвенціональної війни в Україні та країнах Балтії, в протилежність тому, що західні лідери очікують на кожному з цих воєнних театрів", – йдеться в доповіді.

Наголошується, що лідери НАТО все частіше говорять про можливий конвенціональному вторгнення РФ в країни Балтії чи навіть країни Західної Європи. Однак, заявляють аналітики, російські наземні війська не розміщені або організовані для початку конвенціональних військових дій в даному регіоні.

"Однак вони були перегруповані і реорганізовані з 2014 року таким чином, щоб почати швидке механізоване вторгнення в Україну з півночі і сходу, залишаючись добре підготовленим до проведення гібридної війни в країнах Балтії, аналогічної того, що вони робили в Україні після Майдану", - підкреслюється в доповіді.

"Сполучені Штати та їхні партнери повинні переоцінити найбільш ймовірні напрямки дій РФ і переглянути поєднання військових і невійськових засобів, необхідних для захисту союзників по НАТО і України від можливої російської агресії", - підсумували аналітики.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов говорив, що РФ на своїх західних кордонах нарощує військові підрозділи, які здатні проводити наступальні дії.