RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Спроба вбивства колишнього російського розвідника в Британії: сліди отрути виявили в новому місці

Співробітники антитерористичного підрозділу британської поліції знайшли сліди нервово-паралітичної речовини в піцерії Zizzi, де екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія обідали в неділю, 4 березня.

Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си".

На даний момент відсутні підстави вважати, що кому-небудь з тих, хто перебував у ресторані одночасно з постраждалими, загрожує небезпека, або вони мають якесь відношення до потрапляння в піцерію отруйної речовини.

Крім ресторану Zizzi, в оточенні знаходяться ще чотири локації в Солсбері - будинок Скрипаля, паб Bishop's Mill, лавочка в парку, де були знайдені Сергій Скрипаль і його дочка, а також кладовище, де поховані дружина і син екс-співробітника ГРУ РФ.

Глава МВС Великобританії Ембер Радд у суботу, 10 березня, сказала, що в розслідуванні задіяні понад 250 співробітників антитерористичного підрозділу британської поліції. Слідство встановило понад 200 свідків і зібрав понад 240 доказів, які "швидко і професійно" вивчають експерти.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Times дізналося розмір фінансової винагороди, яку отримував Сергій Скрипаль при роботі на британську розвідку.