RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Влада Угорщини зробила гучну заяву про місію ОБСЄ на Закарпатті

Глава зовнішньополітичного відомства Угорщини Петер Сійярто заявив, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі повідомила його про відкриття наглядової місії на Закарпатті.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу правлячої партії Угорщини "Фідес".

За словами Сийярто, він неодноразово консультувався з ОБСЄ і просив, щоб спостерігачі організації були присутні не тільки на Сході України, а й в західній частині Закарпаття, так щоб "угорське співтовариство на Закарпатті не піддавалося нападам".

Міністр додав, що в п'ятницю він отримав лист від Генсека ОБСЄ з повідомленням про встановлення постійної присутності в Ужгороді. До складу місії нібито увійдуть 12 спостерігачів.

Сийярто зазначив, що генсек ОБСЄ і Верховний комісар з прав людини позитивно відреагували на його прохання про розміщення місії на Закарпатті.

Заява угорського дипломата викликає сумніви, так як для розміщення місії ОБСЄ необхідний консенсус, а Україна виступає проти цього.

На офіційному сайті уряду Угорщини відсутня заява Сийярто про розгортання місії ОБСЄ.

Нагадаємо, після нападу на офіс Товариства угорців Закарпаття Будапешт закликав розгорнути в області постійну місію ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкеню висловився про автономію Закарпаття.