RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Польщі сталися два "бандерівських" інциденти з українцями: опубліковано фото і відео

У Польщі під час офіційного заходу гасло "Слава Україні. Героям Слава" був сприйнятий як героїзація Степана Бандери, що заборонено у зв'язку з прийнятими змінами до закону про інститут національної пам'яті.

Про це пише польське видання Dzennik Wschodni, передає Zaxid.net.

У суботу, 10 березня, офіційна українська делегація у складі посла України в Польщі Андрія Дещиці, заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара, представників місцевої влади у Львівській та Волинській областях приїхали в село Сагринь, щоб вшанувати українців, які були вбиті польською Армією Крайовою у 1944 році.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик завершив свій виступ словами "Слава Україні. Героям Слава". Один з присутніх на заході поляків порахував ці слова як героїзацією Степана Бандери, і викликав на кладовищі поліцію. Він також зазначив, що в України є свої герої, а у Польщі - свої.

Співробітники поліції переписали паспортні дані Пирожика і поїхали. Тепер слово за прокуратурою, яка вирішить, чи було у словах українського чиновника порушення польського законодавства.

Також видання Kronika Tygodnia повідомляє про ще один інцидент на поминальних заходах у Сагрині. Один з присутніх витягнув червоно-чорний прапор, але тут же швидко його сховав, але це помітили журналісти.

У селі Сагринь і його околицях 10 березня 1944 року загинуло 606 осіб, у тому числі 227 жінок і 151 дитина.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Польщі розбили вікно в Українському народному домі.