RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Їх не цікавить Крим і Донбас: у РФ пояснили, чому Захід насправді тисне на Путіна через Україну

Єдине, в чому зацікавлений Захід щодо конфлікту на Донбасі – це відсутність "прецеденту безкарною перекроювання кордонів у Європі".

Про це заявив російський журналіст Леонід Радзіховський у чаті на сайті видання "Главред".

"Не думаю, що Захід дуже зацікавлений у припиненні протистояння на Донбасі. Війни як такої там давно немає. Захід, власне кажучи, це давно без різниці: він там людей не втрачає, грошей — теж. Тому не думаю, що у Заходу є якась особлива зацікавленість у тому, щоб була розв'язка конфлікту на Донбасі. Захід зацікавлений в іншому — щоб не було створено прецеденту абсолютно безкарного перекроювання кордонів у Європі. Ось цього Захід не хоче", - вважає Радзіховський.

Він зазначив, що Європі дуже дорого обійшлося розуміння непорушності кордонів і цього тепер там приділяється значна увага.

"Європі абсолютно все одно, кому належить так званий Крим або так званий Донбас. "Так званий" — тому що нікого з європейців ні Крим, ні Донбас абсолютно не цікавлять. Вони там ніколи в житті не були і ніколи не будуть. Але, повторюся, їх цікавить, щоб не було прецеденту безкарною перекроювання кордонів у Європі", - підкреслив російський публіцист.

Він звернув увагу, що на Заході є бізнесмени, які хочуть скасування санкцій з Росії, що, у свою чергу, активно лобіює Кремль в ЄС.

"Але вони не можуть переступити через ті папери, які вони підписали, а головне — через той консенсус, який в Європі існує. А консенсус цей простий: якщо якась держава, порушивши свої зобов'язання і міжнародне право, влізло на територію іншої держава, то вона має за це відповісти. От і все", - констатує Леонід Радзіховський.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Євросоюз офіційно прокоментував ідею введення миротворців на Донбас.