RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Британії зрівняли Путіна з Гітлером: з'явився коментар Кремля

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон порівняв президента Росії Володимира Путіна з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером.

Про це він заявив під час свого виступу на засіданні парламенту, де обговорювалося питання участі Великобританії в Чемпіонаті світу з футболу, який цього літа пройде в РФ, передає Sky News.

Як підкреслив Джонсон, Путін використовує Чемпіонат світу так само, як Гітлер використовував Олімпійські ігри 1936 року для зміцнення іміджу держави.

Також британський міністр сказав, що президент Росії веде себе агресивно і не вважається з думкою міжнародного співтовариства. Джонсон зазначив, що Британія вимагала від РФ забезпечити безпеку її вболівальників. При цьому, говорить глава МЗС Британії, Лондон активно відмовляє людей від поїздки в РФ.

У свою чергу, спікер МЗС Росії Марія Захарова, коментуючи слова Бориса Джонсона, заявила, що будь-які подібні паралелі "неприйнятні в принципі і не гідні глави дипломатичного відомства європейської держави".

А прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відреагував на слова британського міністра наступним чином: "Абсолютно огидне заяву, воно не личить міністру закордонних справ країни, будь-якої країни".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Борис Джонсон заявив, що РФ розробляла нервово-паралітичні речовини для політичних вбивств.