RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Росія намагалася зловити в Європі головного ворога Путіна: опубліковано фото

У четвер, 30 травня в Мадриді за ордером російського відділення Інтерполу в Іспанії поліція заарештувала голову Hermitage Capital Вільяма (Білла) Браудера, якого називають "ворогом Путіна №1".

Про це повідомив сам Браудер в Twitter.

"Терміново: тільки що в Мадриді мене затримала іспанська поліція за ордером російського відділення Інтерполу. Зараз прямуємо до поліцейського відділку", - написав він.

Пізніше іспанська поліція підтвердила, що Браудера затримали і доставили у відділення для перевірки за ордером Інтерполу. Пізніше його відпустили, оскільки виявилося, що запит Інтерполу був уже недійсний.

"Хороші новини. Національна поліція Іспанії випустила мене, після того, як генсекретар Інтерполу з Ліона порадив їм не звертати уваги на нове оголошення про розшук, прислане російським Інтерполом. Росія вже 6-й раз намагається використовувати Інтерпол, щоб мене спіймати", - додав Браудер.

Відзначимо, що Браудер відомий тим, що його фонд Hermitage Capital Management до 2006 року вважався найбільшим в Росії. У 2005 році Браудеру заборонили в'їзд в Росію без пояснення причин. Після цього його фонд припинив свою діяльність в РФ.

Незабаром юрист Сергій Магнітський виявив крадіжку податку в розмірі 230 мільйонів доларів, сплаченого фондом Браудера в російський бюджет. А в 2009 році його знайшли мертвим в московському СІЗО. У зв'язку зі смертю юриста Браудер кілька років займався просуванням так званого "акта Магнітського". Він домігся того, що в 2016 році президент США Обама присвоїв "закону Магнітського" міжнародний статус.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Інтерпол заблокував запит РФ на арешт Вільяма Браудера.