RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Нові масові протести в Грузії: подробиці, фото і відео

У столиці Грузії, Тбілісі ввечері, 31 травня, відбулися нові багатотисячні протести проти рішення суду про вбивство двох підлітків.

Про це повідомляють Новости-Грузия.

Так, близько двадцяти тисяч людей зібралися під будівлею парламенту на проспекті Руставелі з вимогою відставки уряду. Так, учасники протесту наполягають на арешті батька одного з підозрюваних і головного прокурора Іраклія Шотадзе, який вже встиг подати у відставку.

Крім того, демонстранти вимагають покарати тих, хто займався фальсифікаціями у справі і назвати імена справжніх винуватців інциденту. За словами професора Державного університету Ілії Олега Панфілова, присутніх від 20 до 25 років. Протестуючі навіть перекрили головну вулицю міста - Шота Руставелі.

Акція протесту почалася після оголошення Тбіліським міським судом вироку двом обвинуваченим у вбивстві 16-річних школярів Левана Дадунашвілі і Давида Саралідзе. Один був виправданий, а другого перекваліфікували звинувачення на спробу умисного вбивства.

Відзначається, що двох хлопчиків Саралідзе і Дадунашвілі жорстоко вбитий 1 грудня 2017 року неподалік від школи, де вони навчалися. Підлітків зарізали. У підсумку, Дадунашвілі помер на місці, а Саралідзе - помер пізніше, в лікарні. Учасниками розборок в той день стали близько двох десятків людей.

Більше про ситуацію з протестами в Грузії читайте в матеріалі "Апострофа": Одна ніч в Батумі: що стоїть за сутичками в Грузії.