RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зустріч Путіна і Трампа: в Лондоні зробили тривожну заяву

Великобританія побоюється негативних наслідків зустрічі глави США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним, особливо в тому випадку, якщо вона пройде до саміту НАТО і візиту лідера США в Лондон.

Про це йдеться в публікації впливового британського видання The Times.

"Перспектива проведення зустрічі (президентів Трампа і Путіна - ред.) викликає побоювання в контексті відданості Трампа Північноатлантичному альянсу, а також про вплив на його візит до Британії", - уточнюється в документі.

У Лондоні впевнені, що Трамп захоче зустрітися з Путіним або до саміту НАТО в Брюсселі (11-12 липня), або після візиту Трампа до Великобританії, яка запланована на 13 липня. Також повідомляється, що зустріч відбудеться, швидше за все, у Відні. Саме тут розташовується штаб-квартира ОБСЄ, членами якої є обидві країни.

При цьому, в публікації наголошується, що для Лондона було б сприятливіше за все, щоб зустріч Путіна і Трампа відбулася після візиту останнього до Брюсселя і Лондона. В іншому випадку може скластися зовсім інша політична динаміка.

Крім того, видання звертає увагу, що президент США Дональд Трамп останнім часом знову почав висловлюватися на користь інтересів Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше CNN назвав Трампа єдиним, на кого може розраховувати Путін.