RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У мережі розповіли сумну історію про талановитого українця в Польщі

У Варшаві сталася сумна історія з талановитим перукарем з України, який намагався легально влаштуватися на роботу, але в результаті зі своєї ж вини був депортований з Польщі.

Історією поділився на своїй сторінці в Facebook журналіст Олександр Івахнюк.

"Талановитий перукар працював у центрі Варшави у чудовому місці у чудового роботодавця - українки, до речі. Вона потурбувалася про те, щоб він працював легально. Знайшла мене. Я подав йому документи на карту побиту (документ, який видається іноземцю та підтверджує його особу - ред.). Він її отримав за місяців 5. Потім зробили карту його дружині за пільговою ставкою", - написав журналіст.

Після цього перукар звільнився, оскільки знайшов роботу з кращими умовами. На новому місці йому не оформили відразу документи, начальство місяць обіцяло все залагодити. Врешті пару днів назад в цей салон навідався інспектор праці з прикордонниками і поліцією. Перевірили документи і вліпили українцеві депортацію на рік.

Як повідомляв "Апостроф", згідно із нещодавнім опитуванням, майже чверть польських роботодавців виявили готовність платити українським мігрантам "на руки" більше, ніж громадянам Польщі.