RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нове отруєння "Новачком" у Британії: поліція зробила гучну заяву

У місті Еймсбері, сусідньому з Солсбері (Великобританія), двоє людей постраждали від впливу тієї ж самої речовини, якою були отруєні колишній полковник Головного розвідуправління Міноборони РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Про це йдеться на офіційному сайті Скотланд-Ярду.

Відзначається, що ці два отруєння можуть бути пов'язані. Однак у даний час відсутні докази того, що жертви нового отруєння відвідували місця, де були отруєні Скрипалі.

Так, 30 червня в місті Еймсбері в приватному будинку лікарями швидкої допомоги, які двічі приїхали за викликом за однією адресою, в різний час були виявлені в несвідомому стані дві людини, громадяни Сполученого Королівства, 45-річний Чарльз Роулі і 44-річна Дон Стерджес.

У критичному стані вони були доставлені в лікарню Солсбері.

Незабаром начальник контртерористичного управління Скотланд-Ярду Ніл Базу заявив, що пара постраждала від тієї ж нервово-паралітичної речовини "Новачок", що і Скрипалі.

Поліція підкреслює, що в біографії Роулі і Стерджес немає нічого такого, що наводить на підозри про їхні зв'язки з будь-якими спецслужбами. При цьому одна з версій - Роулі і Стерджес могли якось контактувати зі шприцами, контейнерами або іншими ємностями, в яких раніше зберігався "Новачок", застосований у Солсбері проти Сергія і Юлії Скрипаль. Версію про замах на вбивство пари в поліції відкидають.

Фото: news.sky.com

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що російські спецслужби стежили за екс-розвідником РФ Сергієм Скрипалем та його дочкою Юлією за кілька місяців до їх отруєння в Солсбері, 4 березня.