RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нове отруєння "Новачком" у Британії: стало відомо про важливу знахідку

Співробітники поліції в Великобританії виявили в будинку потерпілого від отруєння Чарлі Роулі в Еймсбері флакон з-під нервово-паралітичної речовини "Новачок".

Про це повідомляє Reuters.

"У середу (11 липня, - ред.) маленька пляшка була знайдена під час обшуків у будинку Чарлі Роулі в Еймсбері. Вчені підтвердили нам, що речовина, що міститься в пляшці, - це "Новачок", - йдеться в заяві поліції.

Уточнюється, що будуть проведені дослідження, щоб з'ясувати, чи була речовина з тієї ж партії, якою отруїли екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

"Це, безумовно, значний і позитивний розвиток. Проте, ми не можемо гарантувати, що більше немає залишків речовини", - сказав глава контртерористичного підрозділу поліції Нейл Басу.

У той же час він відмовився надати додаткову інформацію про пляшку. У даний час правоохоронці з'ясовують, звідки взявся флакон з "Новачком" у Роулі.

Нагадаємо, на початку березня в британському Солсбері отруїли колишнього розвідника ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Для отруєння використовували розроблену в Росії нервово-паралітичну речовину класу "Новачок".

За даними британської розвідки, отруту найімовірніше було виготовлено на військовій дослідницькій базі в місті Шихан Саратовської області РФ. З цілої низки причин доза "Новачка" виявилася недостатньою, і Юлія та Сергій Скрипаль вижили, проте, поки невідомо, як отруєння в подальшому позначиться на їхньому здоров'ї.

Як повідомляв "Апостроф", 30 липня в Еймсбері знайшли 44-річну Дон Стерджес і 45-річного Чарльза Роулі, отруєних "Новачком", - їх госпіталізували в критичному стані. За попередніми даними, отруєння можуть бути пов'язані між собою.