RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Не тільки Скрипалі: експерти підтвердили отруєння "Новачком" двох громадян Британії

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила оцінку Британії про те, що під час атаки в Еймсбері був застосований нервовий агент "Новачок" такого ж типу, що й під час атаки проти Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Великобританії.

"Незалежний звіт ОЗХЗ сьогодні підтвердив оцінку Сполученого Королівства, по якій було ідентифіковано хімічну речовину через яку в Еймсбері 8 липня загинула Дон Стерджесс. Це був нервовий агент "Новачок" такого ж типу, який використовувався під час спроби вбивства Сергія і Юлії Скрипаль раніше цього року", - йдеться в повідомленні.

Експерти ОЗХЗ двічі відвідали Британію для збору зразків після нападів в Солсбері і Еймсбері.

"Нерозсудливість російської держави в завезенні нервового агента в Британію і повне ігнорування безпеки громадян є жахливою і безвідповідальною", - сказав глава МЗС Британії Джеремі Хант.

"Це ще одне нагадування про важливість того, щоб міжнародне співтовариство спільно підтримувало глобальну заборону на використання хімічної зброї всіх видів, і забезпечувало дотримання міжнародного порядку, щоб ми могли захищати наших громадян", - додав він.

Як наголошується в повідомленні, британська поліція продовжує розслідування випадків отруєння в Еймсбері і Солсбері.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 27 серпня, вступили в силу нові санкції США проти Росії, введені за отруєння в Великобританії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.