RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії занервували через фото підозрюваних у справі Скрипалів

МЗС РФ у зв'язку з висунутими звинуваченнями на адресу двох росіян у "справі Скрипалів" закликав Лондон до співпраці.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Опубліковані в ЗМІ імена, як і фотографії, нам нічого не говорять. Знову закликаємо британську сторону перейти від публічних звинувачень і інформаційних маніпуляцій до практичної взаємодії по лінії правоохоронних органів", - заявила в середу, 5 вересня, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Вона додала, що "численні відповідні запити від російської сторони у Лондона є".

"Розслідування настільки серйозних злочинів, про які неодноразово заявляли в Великобританії, вимагає самої ретельної роботи, скрупульозного аналізу даних і щільної взаємодії", - заявила Захарова.

Нагадаємо, раніше прокуратура Великобританії висунула звинувачення проти двох росіян у справі про замах на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. За даними Associated Press, Олександр Петров і Руслан Бошіров заочно звинувачено у змові з метою вбивства і використанні нервово-паралітичного речовини "Новачок".

Поліція заявляє, що Петров і Бошіров прилетіли до Великобританії 2 березня 2018 року і вилетіли в Москву 4 березня після здійснення атаки. Канал BBC News в своєму твіттері повідомив, що Петрова і Бошірова відобразила камера відеоспостереження незадовго до нападу на Скрипаль.

Як повідомляв "Апостроф", експерти підтвердили отруєння "Новачком" двох громадян Британії.