RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Елітний європейський курорт накрила смертельна повінь: опубліковано фото і відео

Іспанський острів Мальорка серйозно постраждав від раптової повені: за попередньою інформацією, загинуло 9 осіб і ще 6 зникли безвісти.

Про це повідомляє El Pais.

Як зазначається, це одна з найбільш потужних повеней, які Іспанія переживала за останні чверть століття.

Серед загиблих - британська пара, яка загинула під час поїздки в таксі. Місце знаходження водія автомобіля невідомо. Шестеро людей вважаються зниклими, серед них - громадяни Великобританії і місцеві жителі.

Три людини отримали травми. Ще 200 осіб були змушені покинути свої будинки.

Стрімкий потік в муніципалітеті Сан-Лоренсо пробився через історичний центр, підхоплював автомобілі і затоплював десятки будинків. Багато жителів застрягли на балконах і будинках, чекаючи на спасіння.

Десятки водіїв опинилися в пастці на дорогах через повінь. Сильні потоки води затопили трансформатори, тому постраждалі райони залишилися без світла. 11 доріг на Майорці залишаються закритими.

Надзвичайні служби попросили 8 тисяч жителів Сан-Лоренсо залишатися в своїх будинках і залишати їх тільки в разі надзвичайних ситуацій. Навчання в школах призупинено. Місцева влада описує катастрофу як "руйнівну".

Регіональний уряд Балеарських островів звернувся до Міністерства оборони за додатковою допомогою в подоланні наслідків негоди. З Валенсії на Мальорку відправили 80 військовослужбовців і 7 аварійних військових машин.

Прем'єр-міністр Іспанії відправиться на Мальорку відвідати постраждалі райони.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Нігерії в результаті тривалих злив вийшли з берегів дві найбільші річки країни. Повінь забрала життя сотень людей.