RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Францію охопили масові "паливні" протести: з'явилися фото і відео

По всій Франції в суботу, 17 листопада, почалися протести водіїв проти подорожчання палива в країні, які вже ознаменувалися трагічними інцидентами.

Про це пише "Європейська правда", посилаючись на місцеві ЗМІ.

Очікується, що по всій країні відбудеться більше 1500 акцій "жовтих жилетів", як охрестили протестуючих в ЗМІ через обов'язкового атрибута водіїв - яскраво жовтого светоотражающего жилета.

За словами міністра внутрішніх справ Крістофа Кастанера, вранці по всій країні зафіксовано понад 1000 акцій, в яких беруть участь 50 тисяч осіб.

Протестуючі заблокували ряд доріг, в тому числі і кільцеву дорогу в районі Парижа. Через це ряд перевізників ще напередодні скасували свої суботні рейси по країні.

Також не обійшлося без трагічних інцидентів: в департаменті Ізер жінка везла свою дочку до лікаря, коли побачила натовп протестуючих, які намагалися перешкодити її проїзду. Водій запанікувала і направила автомобіль на людей. В результаті загинув 50-річний чоловік.

Крім того, за даними МВС Франції, незначні поранення отримали 16 осіб. Ще один протестуючий отримав серйозні травми в Савойї, після того, як його збив автомобіль. Також повідомляється про щонайменше про одного травмованому правоохоронці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії жорстоко розігнали акції на підтримку політв'язнів.