RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Меркель пішла з поста голови правлячої партії в Німеччині: опубліковано емоційне відео

У Гамбурзі під час з'їзду партії Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС) федеральний канцлер країни Ангела Меркель склала з себе повноваження голови політичної сили, яку очолювала протягом 18 років.

Про це повідомляє Reuters.

Під час дводенного з'їзду делегати ХДС оберуть нового главу партії, який найімовірніше також буде кандидатом на пост федерального канцлера Німеччини під час виборів у 2021 році.

Меркель виступила на партійному з'їзді з прощальною промовою перед тим, як партія обере її наступника. Вона висловила вдячність за можливість очолювати ХДС протягом 18 років - 13 з них в ролі канцлера.

"Це було для мене величезним задоволенням і честю, - сказала Меркель. - Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми співробітниками в ХДС і сказати спасибі за роботу, працьовитість, ідеї, критику".

Вона також підкреслила, що ХДС має дивитися не назад, а вперед. З новими людьми, але з колишніми цінностями.

"У такі часи, як зараз, ми будемо захищати наші ліберальні погляди і наш життєвий уклад, як у своїй країні, так і за кордоном", - резюмувала Меркель.

Після промови вона ледь стримувала сльози, а делегати з'їзду десять хвилин стоячи аплодували Меркель.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель очолила рейтинг ста найвпливовіших жінок світу цього року.