RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

З палаючого собору Паризької Богоматері вдалося врятувати безцінну реліквію: фото

В ході ліквідації масштабної пожежі в соборі Паризької Богоматері (Нотр-дам-де-Парі), рятувальникам вдалося винести одну з головних реліквій християнства - терновий вінець Ісуса Христа.

Про це повідомляється в Telegram каналі "360tv".

Командир працюють на місці пожежних повідомив, що в даний момент з охопленого вогнем собору евакуюються реліквії. Зокрема, вдалося врятувати терновий вінець.

Християни вірять, що вінець, який зберігався серед реліквій собору в Парижі, саме той, який увінчував голову Христа. До 1063 року він перебував на горі Сіон в Єрусалимі. Пізніше його перевезли до палацу візантійських імператорів в Константинополі. Однак Балдуін II де Куртене - останній імператор Латинської імперії, змушений був закласти святиню, а викупити назад йому її не вдалося - не вистачило грошей. У собор Нотр-Дам-де-Парі Терновий вінець прибув в 1239 році, після того, як його викупив у імператора Візантії король Франції Людовик IX.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ході пожежі дах собору Паризької Богоматері практично повністю обрушилася, також вогонь охопив несучу конструкцію будівлі.