RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Весняний шторм 2019: з'явилися фото масштабних навчань НАТО за участю українських бійців

У понеділок, 29 квітня, в Естонії стартували найбільші навчання Сил оборони "Весняний шторм", в яких беруть участь понад 9000 військовослужбовців з 13 країн, в тому числі і Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Головного штабу Сил оборони Естонії.

У повідомленні зазначено, що в ході навчань до 17 травня військовослужбовці на різних рівнях будуть відпрацьовувати управління військами, а також підвищать загальну готовність до виконання тактичних завдань.

У маневрах будуть задіяні військовослужбовці тактичних груп НАТО. Задіяні будуть сотні одиниць техніки - бронетранспортери, бойові машини піхоти і танки.

У повітря будуть підняті літаки і вертольоти НАТО - винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Великобританії, польські штурмовики Су-22, вертольоти ВПС Великобританії і США Wildcat, Apache і Pavehawk.

Згідно оприлюдненої інформації, в навчаннях "Весняний шторм" візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Великобританії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військові льотчики бригади тактичної авіації ЗСУ виконали перші польоти в новому французькому шоломі LA 100. Шолом почали тестувати, "підганяти" за параметрами, а також завершувати адаптацію його технічної документації під українські стандарти.