RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У Франції пожежа знищила сотні тисяч літрів коньяку

Пожежа на території коньячного заводу у французькому департаменті Шарант, що є частиною регіону Коньяк, знищив запаси алкоголю об'ємом в 250 тисяч літрів.

Про це повідомляє французький портал BFMTV.

Пожежа почалася опівдні. Ближче до вечора пожежним командам вдалося локалізувати полум'я.

"Вогонь охопив фотоелектричні панелі і поширився на винний льох площею 200 кв. м, двоквартирний будинок і фермерський сарай загальною площею близько 1 тис. кв. м ", - сказав представник пожежно-рятувальної служби Шаранти капітан Девід Бардін.

В результаті пожежі ніхто не загинув.

"Нам вдалося вберегти знаходиться поряд лікеро-горілчаний завод, в якому знаходилося 350 тис. літрів коньяку і десяток сільськогосподарських машин", - додав він.

Щоб загасити вогонь, пожежним довелося відключити лінію електропередачі 20 тис. Вольт.

Пожежі на лікеро-горілчаних і винних заводах в регіоні Коньяк трапляються відносно рідко - з початку 2000-х років сталося 20 займань. Однак такі пожежі особливо небезпечні, оскільки при них майже не видно полум'я і практично відсутній дим, проте вони супроводжуються великим виділенням тепла.

Як повідомляв "Апостроф", велика пожежа під Миколаєвом у с. Весняне виник на полігоні твердих побутових відходів. Полум'я охопило близько 2 тис. Кв. м.