RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Європі на прилавках виявили смертельно небезпечне м'ясо: є перші загиблі

У Нідерландах і Бельгії масово відкликають м'ясну продукцію компанії Offerman через виявлені бактерій, які можуть викликати небезпечну хворобу, лістеріоз.

Про це повідомляє Апостроф з посиланням на Euronews.

Повідомляється, що три людини померли, а у однієї жінки стався викидень після того, як вони їли продукти, вироблені на заводі фірми в Алсмері.

У Бельгії масово відкликають в основному смажену яловичину, нарізану скибочками від цієї фірми. У Нідерландах - відкликають вже 130 різних видів продукції. Список включає куряче філе, ковбасу і бекон.

Продукція м'ясопереробної компанії з Алсмеру також продається в Німеччині.

При цьому, бельгійське агентство з безпеки харчових продуктів AFSCA стверджує, що нідерландські колеги не повідомили йому про небезпеку.

Лістерія - бактерія, яка зазвичай викликає легку хворобу у здорових людей, але може бути фатальною для осіб з ослабленою імунною системою. Симптомами лістеріозу є жар, болі в м'язах, блювота або діарея, запаморочення і слабкість.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві місцева жителька Олена Карпенко потрапила до лікарні після вживання курятини з супермаркету .