RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Крок до ізоляції: в Європі різко відреагували на "апгрейд" Кримського моста

У Європейському союзі (ЄС) вважають, що відкриття залізничного сполучення між Росією і окупованим Кримом є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Європейську правду", яка цитує заяву представника ЄС.

"Російська Федерація завершила будівництво залізничної ділянки Керченського моста і відкриває залізничне сполучення з Кримським півостровом без згоди України. Це є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України з боку Росії", - сказано в заяві.

В Євросоюзі нагадали, що на даний момент Керченський міст обмежує прохід суден через Керченську протоку в українські порти Азовського моря. Відкриття залізничного сполучення по мосту в ЄС вважають наступним кроком "до насильницької інтеграції незаконно анексованого півострова з Росією та ізоляції Криму від України, частиною якої він залишається".

"Європейський Союз знову заявляє про свою цілковиту підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Європейський Союз не визнає і не визнаватиме незаконну анексію Росією Кримського півострова" - підкреслили в заяві ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в представництві президента України в Автономній Республіці Крим заявили про протиправність відкриття залізничного сполучення між Росією і окупованих Кримом