RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Європейці образилися на США через санкції проти газопроводу Путіна

Європейський Союз дорікнув США, які хочуть запровадити нові санкції щодо компаній, залучених до будівництва російського газогону "Північний потік-2".

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на AFP.

"ЄС принципово виступає проти запровадження санкцій проти компаній ЄС, які ведуть законний бізнес", - сказав речник Єврокомісії.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден. Після цього швейцарська компанія Allseas, кораблі якої здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для газопроводу "Північний потік-2", офіційно заявила про зупинку робіт.

"В очікуванні прийняття Закону про бюджетні асигнування на національну оборону США компанія Allseas призупинила роботу з прокладання газогону "Північний потік-2 ". Allseas діятиме відповідно до закону і чекає від влади США роз'яснення нормативного, технічного й екологічного характеру", - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, нещодавно США розширили санкції проти РФ. Міністерство фінансів США прийняло рішення про введення санкцій проти семи російських компаній і 16 осіб, які пов'язані з хакерською угрупованням Evil Corp.