RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Образили мільйони людей: в Україні жорстко відреагували на скандал з гербом в Британії

В українському МЗС вимагають пояснень від британського Форін Офісу та поліції за той факт, що тризуб прирівняли до екстремістських символів - так само, як і, наприклад, нацистську свастику.

Повідомлення з'явилося на офіційному сайті міністерства.

"У МЗС України взяли до уваги повідомлення засобів масової інформації Великої Британії, що до "Посібника з протидії екстремізму", розповсюдженого британськими правоохоронними органами, було включено український Державний герб – Тризуб.

Державний герб України бере свій початок з Київської Русі та є одним із символів єдності українців. Він широко використовується державними органами влади та громадськістю. Будь-яке пов’язування Державного герба України з екстремізмом ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також додали, що, у разі підтвердження інформації, вимагатимуть виключення державного символу України з переліку екстремістських.

Як писав "Апостроф" раніше, у мережі обурюються через те, що поліція Великобританії зарахувала український герб до екстремістських знаків.