RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Гучний скандал через український тризуб з Британією: в мережі обурюються

У мережі обурюються через те, що поліція Великобританії зарахувала український герб до екстремістських знаків.

Про це вони пишуть у соцмережах.

"Британська контртерористична поліція зарахувала український тризуб до екстремістських символів. Великий скандал", - написав актор Яків Костянтинович.

"Тільки швидка, жорстка і безкомпромісна реакція Український МЗС з роз'ясненнями та застереженнями, зможе захистити не тільки наш Герб, а й національну гідність! Пристайко - не спи", - пише блогер Назар Приходько.

"Дипломатичний скандал: Україна образилася на Британію за тризуб", - пише естонський інтернет-портал rus.Delfi.ee.

британському посібнику по боротьбі з тероризмом для медичних працівників, український тризуб розмістили разом з нацистськими і неонацистськими символами", - пишуть в пабліку "Інформаційний спротив".

Поліція Великобританії по боротьбі з тероризмом розіслала медичним працівникам і викладачам в рамках кампанії проти екстремізму документ, в якому присутня українська символіка. Виявилося, що поряд з неонацистами поліція згадує такі ненасильницькі групи, як "Грінпіс", а також державний герб України і символ Збройних сил - тризуб.

Нагадаємо, що в Тель-Авіві (Ізраїль) в знак скорботи в зв'язку з авіакатастрофою літака компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в Ірані, в якій загинули 167 осіб, в тому числі 15 українців, запалилися вогні на вежах Азріелі у вигляді українського герба.