RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Греції виявили цікаві знахідки в затонулому древньому місті: фото

Підводні археологи розшукали біля узбережжя Криту (Греція) руїни затонулого у ІІ столітті н.е. міста Олундаса.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Archaeology News Network.

Масштабне дослідження стартувало в жовтні 2019 року в бухті Елунда. Науковці та їх добровільні помічники-дайвери шукали залишки стародавнього портового міста Олундас, яке зникло під водою у ІІ столітті н.е. під час землетрусу. Тоді на його місті утворилася затока.

За допомогою новітнього обладнання вдалося відшукати й сфотографувати затоплені будівельні комплекси в затоках Ваті і Меліссос на Колокіті, а також древні каменоломні в трьох різних частинах цього півострова. Також підводні археологи виявили численні залишки древніх корабельних аварій, в тому числі аварії корабля візантійського періоду.

Також дослідники натрапили на таємничі структури, приховані товстим шаром піску. Сказати остаточно, що це таке, археологи зможуть лише після додаткових досліджень.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Як писав "Апостроф" раніше, на узбережжі Нідерландів виявили сотні артефактів, вік яких перевищує десятки тисяч років. Вони доводять, що в далекій давнині тут був Доггерленд, що займав величезну ділянку суші , яка зараз знаходиться на дні Північного моря.