RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Зривало дахи, падали дерева: на Європу обрушився потужний шторм, фото і відео

Північну Європу накрив потужний шторм Ciara, який приніс руйнівні лиха.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на агентство Reuters.

Основний удар припав на Британію. Там вийшли з берегів кілька річок, закриті транспортні магістралі, тисячі будинків залишилися без електрики. В аеропортах скасовують рейси.

Бурхлива стихія принесла з собою сильний дощ і сильні пориви вітру, які місцями досягали більше 145 км/год. По всій Британії було зафіксовано понад 200 погроз повеней. У Йоркширі, на півночі Англії, рівень води, згідно з прогнозами, підніметься вище допустимої позначки, що несе потенційну загрозу життю людей.

У Шотландії під зливою обрушився дах пабу, поранивши трьох людей. Також зачепило і Нідерланди, в Амстердамі в аеропорту скасували сотні рейсів. Уряди країн попередив людей про надзвичайну ситуацію та попросив уникати подорожей і виходу на вулицю.

На територію Німеччини обрушився шторм Sabine, який по суті є продовженням Ciara. Уряд ФРН попередив про можливі порушення в роботі громадського транспорту і залізничних сполучень, а також скасування і затримки авіарейсів. Країна оголосила другий по висоті рівень штормового попередження для великих частин країни, а в деяких - найвищий рівень.

Штормові попередження також оголосили в Бельгії, Франції, Ірландії, Данії і Норвегії. Країни готуються до приходу шторму Sabine, перекриваючи дороги, скасовуючи культурні та спортивні заходи.

Синоптики відзначають, що шторм триватиме до 11 лютого. У Європі будуть бушувати сильний вітер, зливи і грози. Уряди країн попередили людей про надзвичайну ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух дала тривожний прогноз для України через зміну клімату.