RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Польщі жорстоко побили українців і їхніх знайомих: фото

У польському місті Торунь група молодих людей з України, Росії, Білорусі та самої Польщі піддалася нападу з ксенофобських мотивів.

Про це повідомив в Facebook один з потерпілих, Дам'ян Недзвецький.

Інцидент стався в ніч на неділю, 9 лютого. У групі туристів було п'ять людей, вони спілкувалися між собою російською мовою.

За словами Недзвецького, нападники вигукували гасла "Польща для поляків" і образливі для українців слогани. Він уточнив, що українцями були лише двоє його друзів.

В цей час нічні перехожі "байдуже йшли повз" та не втручалися в ситуацію. Семеро нападників накинулися на компанію двічі - після першого нападу вони пішли, але незабаром вирішили побити туристів ще раз. Один з постраждалих отримав травму черепа. Дісталося також дівчині, яка була в компанії.

"Я був в декількох країнах - в Росії, в Україні, в Китаї, але до мене завжди ставилися з повагою, і я міг розраховувати на допомогу інших людей. Я в жаху від того, що недавно сталося з моїми друзями, і, на жаль , це не єдиний випадок останнім часом", - написав Недзвецький.

Бійка потрапила на камери відеоспостереження. Поліція змогла обчислити двох з семи нападників, один з них затриманий, повідомила прес-служба відомства. Затриманим виявився неповнолітній.

Мер Торуня Михайло Залеський назвав напад "актом бандитизму і крайньої ненависті, якому немає ніякого виправдання".

Він висловив надію, що поліція швидко встановить особи злочинців, а суд "показово їх покарає".

Як раніше повідомляв "Апостроф", в січні на горі Монастир біля села Верхрата в Польщі невідомі осквернили могилу воїнів Української повстанської армії.