RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

Всі новини

Організувало ФСБ: розкриті деталі гучного вбивства в Європі

Вбивство відомого борця за незалежність Чечні, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі в Німеччинібуло заплановано та організовано російської Федеральної службою безпеки (ФСБ).

Про це йдеться в звіті міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat.

"Це розслідування остаточно встановлює, що головна служба безпеки російської держави підготувала і здійснила екстериторіальне вбивство в столиці Німеччини в 2019 році", - стверджують розслідувачі.

За їх словами, альтернативні гіпотези, що зв'язують вбивство з кримінальними угрупованнями глави Чечні Рамзана Кадирова або навіть особиста помста колишніх або нинішніх співробітників служби безпеки виключені як малоймовірні.

Як встановили розслідувачі, підготовкою до вбивства керував глава благодійного фонду "Вимпел" для колишніх офіцерів спецназу ФСБ Едуард Бендерський. При цьому в ФСБ і російської поліції знали про особу затриманого вбивці і намагалися знищити всі публічні дані, що стосуються його самого і найближчих родичів.

"Ми визначили, що істотна підтримка операції - як для навчання вбивці, так і для видачі підроблених документів, що засвідчують особу - було надано безпосередньо ФСБ і на основі так званого Центру спеціальних операцій ФСБ", - йдеться в звіті.

Як повідомляв "Апостроф", злочинцем, який убив в Німеччині Зелімхана Хангошвілі, виявився російський кримінальний авторитет Вадим Красиков, якого покривають влади РФ.