RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Росія покриває кілера-рецидивіста, який скоїв убивство в Берліні: фото і біографія

Злочинцем, який убив в Німеччині відомого борця за незалежність Чечні Зелімхана Хангошвілі, виявився російський кримінальний авторитет Вадим Красіков, якого покриває влада РФ.

Про це йдеться в спільній публікації видань The Insider, Bellingcat і Der Spiegel.

Повідомляється, що Красіков, що в'їхав в Німеччину як "Вадим Соколов", народився 10.08.1965 року і раніше вже перебував в Росії в розшуку за вбивство.

Відомо, що в 2013 році Красіков вбив підприємця Альберта Назарова в Москві, до якого під'їхав на велосипеді. Сцена вбивства потрапила на камери стеження в під'їзді. У новинах вбивця тут же прославився як "кілер на велосипеді".

23 серпня 2019 року в Берліні Красіков вбив Хангошвілі, а потім зник з місця вбивства - все так же на велосипеді.

Журналісти також зазначають дивне припинення розшуку Красікова в 2015 році і зникнення інформації про нього з російських баз даних. На їхню думку, це свідчить про співпрацю злочинця із владою РФ.

Повідомляється, що зв'язок Красікова з російською владою визнали вже і німецька влада - під свій контроль розслідування взяв генпрокурор ФРН Петер Франк.

Як повідомляв "Апостроф", Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало чоловіка, підозрюваного в шпигунстві на користь Росії.