RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Коронавірус виявили в країні, де живе величезна кількість українців

У Польщі, де за офіційними даними на 2019 рік працювали понад один мільйон українців, виявили перший випадок ураження коронавірусом, який за даними на середу, 4 березня, тільки в Китаї вбив 2 981 людину.

Про це на спеціальній прес-конференції, що була скликана в середу, 4 березня, повідомив міністр охорони здоров'я Польщі Лукаш Шумовські.

"Ми говорили, що цей момент настане, і це сталося", - сказав міністр охорони здоров'я.

За його словами, першим пацієнтом, у якого знайшли коронавірус, є хворий з міста Зелена Гура, який розташовано на заході країни.

У хворого були тривожні симптоми, він повернувся до Польщі з-за кордону. Прийшов до сімейного лікаря сам. Потім було виконано всі санітарно-епідеміологічні процедури. Як зазначив Шумовські, на даний момент проведено 560 тестів на наявність коронавірусу в Польщі.

При цьому, в МОЗ Польщі відзначили, що людей, які мали контакт з пацієнтом, було поміщено в карантин.

"Пацієнт відчуває себе добре. Після повернення в країну у нього не було контактів з великою кількістю людей", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 3 березня, перший випадок захворювання коронавірусом зафіксували і в Україні. Вірус діагностували у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії.