RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Різкий стрибок смертності та зараження топ-політиків: як коронавірус атакує Іспанію

В Іспанії був перевищений поріг в 3000 заражень коронавірусом, таким чином, країна стала другою в Європі після Італії за кількістю заражених. Також відомо, що коронавірус був виявлений у міністра територіальної політики країни Кароліни Даріас.

Про це повідомляють місцеві новинні видання.

Так, відомо, що Даріас 8 березня відвідала феміністичний марш в Мадриді, де була присутня міністр з питань рівності Ірен Монтеро, яка підхопила хворобу першою. Після цього випадку тести на коронавірус здали всі члени уряду Іспанії, також стало відомо про випадки зараження членів партії VOX - вірус знайшли у її лідера, генсека і глави парламентської групи.

Відзначається, що за 24 години в Іспанії стався стрибок заражень на 40% і всього зареєстровано 812 нових випадків коронавіруса і 24 нових випадки смерті, загальне число хворих досягло 3958, з них 91 людина померла. У той же час місцева влада вказує, що в країні існують автономні спільноти, де неможливо контролювати зараження. Глава уряду Педро Санчес запустив заходи для припинення заражень в найбільш густонаселених районах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Іспанії через спалах заражень коронавірусом влада деяких міст закликала населення не виходити з будинків, в країні були закриті навчальні заклади і зупинені спортивні змагання.