RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Грета Тунберг запідозрила у себе коронавірус після симптомів у батька: відео

Відома шведська екоактівістка, 17-річна Грета Тунберг виявила у себе і свого батька симптоми, характерні для інфікованих коронавірусом COVID-19.

В інтерв'ю науково-популярному журналу New Scientist дівчина розповіла, що могла заразитися новим коронавірусів після поїздки в Європу,

За словами активістки, вона і її 50-річний батько, актор Сванте Тунберг почали відчувати нездужання після недавньої залізничної поїздки центральною Європою. Подорож відбулася ще до того, як влада низки європейських країн істотно обмежила пересування громадян по своїх територіях через пандемію коронавірусу.

Ні Грету Тунберг, ні її батька не перевіряли на коронавірус, оскільки в Швеції на нову інфекцію тестують тільки людей з найсерйознішими симптомами, а також представників груп населення, найбільш вразливих для COVID-19.

Про всяк випадок екоактівістка вирішила самоізолюватись після повернення до Швеції, щоб нікого піддавати ризику зараження.

"Через кілька днів я почала відчувати деякі симптоми (зараження COVID-19, - "Апостроф"). У той же час у мого батька симптоми почали проявлятися набагато сильніше", - зазначила дівчина.


За її словами, якби не батько, вона б навіть і не подумала б, що може бути заражена.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 24 березня, у Франції помер всесвітньо відомий джазовий саксофоніст, емігрант з Камеруну Ману Дібанго, який був заражений коронавирусной інфекцією.