RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Туристів в Європу будуть пускати тільки за "спецпаспортами": хто їх зможе отримати

В Європейському союзі прийшли до домовленості розробити єдиний документ, який буде виконувати роль сертифіката безпеки в сфері туризму з умовною назвою "COVID-паспорт".

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомив міністр туризму Хорватії Гарі Капеллі.

Міністри туризму країн ЄС провели віртуальну конференцію за участю єврокомісара з питань внутрішнього ринку Террі Бретона. За підсумками розмови чиновники прийшли до ряду висновків про організацію спільного підходу до виходу з кризи.

"Це буде включати створення спільних протоколів і заходів в області здоров'я і безпеки. Міністри погодилися, що повинен бути створений загальний документ з умовною назвою "COVID-паспорт", який буде дійсний у всьому Євросоюзі", - зазначив Капеллі.

Міністр зазначив, що була узгоджена спільна позиція щодо виділення на туристичну галузь допомоги в розмірі 20-25% від обсягу Фонду відновлення, який буде створюватися під егідою Єврокомісії та за участю країн-членів. За словами Капеллі, туризм буде відігравати важливу роль у відродженні економіки європейських країн.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в 2021 році всі туристичні подорожі можуть значно подорожчати через залишкові економічні явища, пов'язані з пандемією коронавірусу.